Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat - Etusivulle

LUOMINEN JATKUU

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat tarjoaa kuulijoilleen elämyksiä monenlaisen kirkkomusiikin parissa. Tänä vuonna skaala on J.S. Bachista Duke Ellingtonin kautta Kaija Saariahoon, rakkaita virsiä ja hengellisiä lauluja unohtamatta.

Kirkkomusiikkijuhlilla kuullaan kolmen erilaisen, pitkään yhteistä ilmaisuaan syventäneen duon musisointia. Kaikki ovat myös luoneet uutta musiikkia ja tekstejä. Lohtajan kirkossa kuullaan paikkakunnalta lähtöisin olevia Vesa Erkkilää ja Hannu Niemelää, joiden musiikillinen yhteistyö on alkanut vuonna 1973 Lohtajan seurakunnan kesäkanttoreina. Vesa ja Hannu hurmasivat tuolloin nuoret gospelilla ja klassinenkin oli alusta pitäen mukana. Sama meno on jatkunut jo 51 vuotta!

Jukkolanmäen Navetanvintille kipuavat suomalaisen uskon herkät tulkit Pekka Simojoki ja Anna-Mari Kaskinen. Saamme nauttia heidän omista ja yhteisistä lauluistaan ja runoistaan. Häikäisevillä Anu Komsilla ja Marzi Nymanilla on myös vuosien yhteistyö takanaan. Heidän konsertissaan Kokkolan kirkossa saadaan kuulla mm. Ellingtonin Sacred Concertoa, Saariahoa sekä gospel- improvisaaatioita.

Konserttitarjonnan täydentävät lauluyhtye Club for Five, joka esittää rakkaita virsiä ja tunnelmallisia hengellisiä lauluja sekä sopraano Minna-Leena Lahti ja Kentala Consort,
joiden tulkintoina kuullaan koskettavat Bacin kantaatit Mein Herze schwimmt im Blut sekä Jauchzet Gott in allen Landen. Juhlamessua saadaan viettää tsekkiläisen Petr Ebenin vuodelta 1952 olevan Missa adventus et quadragesimaen sävelin.

Tervetuloa nauttimaan tästä ja paljosta muusta!

Juhani Lamminmäki
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien taiteellinen johtaja